Óriás reklámtáblát állítottak fel Köveskálon. Ez a tájcsúfító építmény nagyvárosi környezetben, autópályán még elviselhető. Tájvédelmi Körzetben azonban vizuális környezetszennyezés. A Káli-medence híre és vonzereje a megőrzött hagyományos táj- és falukép. Ezért hozott hatalmas áldozatot több száz üdülőtulajdonos, aki eredeti formában állította helyre házát. Ez vonzza ide az igényes túristát, aki az idegenforgalmi-ipari zónákból kiábrándulva természetes környezetet keres. Az óriásreklámot ez nem érdekli. Elcsúfítja a tájat, tolakodó és feltűnő módon egy távoli cég termékére tereli a figyelmet, aminek a Káli-medencéhez semmi köze. Óriási kárt okoz üdülőtulajdonosnak, helyi vállalkozónak egyaránt. Kérjük Csonka Sándor polgármestert, hogy az óriásreklámot azonnal szereltesse le. A táj- és utcakép köztulajdon!
1994. szeptember. - Bravó, hatóságok!
A Köveskálon építési engedély nélkül felállított 5,00 X 2,40 M nagyságú reklámtábla elbontására és a terület eredeti állapotba történő visszaállítására kötelezte a körjegyző a reklámtábla felállítóját.
Ábrahámhegyen a műemlékkápolna elé, építési engedélytől eltérően épített háromszintes üvegkocka építtetőjét a munka megszüntetésére kötelezte a körjegyző újabb hatósági intézkedésig.
A természet-és környezetvédelem a hosszú távon is megélhetést adó minőségi idegenforgalom alapja. Ennek kulcsa és sarkpontja az építészeti szabályozás, a tájcsúfító, túlméretezett építmények tilalma. Köszönet az építési hatóságoknak a gyors és határozott cselekvésért.